Welkom bij de Protestantse Gemeente te Veenendaal Welkom bij de Protestantse Gemeente te Veenendaal

Sinds het ontstaan van de Protestantse Kerk in Nederland op 1 mei 2004 noemen wij ons samen de Protestantse Gemeente te Veenendaal. Op deze website kunt u alle informatie vinden over de gemeente.

Onze gemeente bestond tot 1 juli dit jaar uit vier wijken, met elk hun eigen accenten binnen de geloofsbeleving: de wijken in West (De Goede Reede) en in Noord-Oost (Aller Erf) kennen al een lange traditie van samenwerking tussen Hervormden en Gereformeerden en zijn dan ook al jaren gefedereerd. In de wijk Centrum-Zuid hebben we twee gemeenten met elk hun eigen identiteit. Vanuit de Hervormde gemeente is er een wijkgemeente die samenkomt in het gebouw Sola Fide en vanuit de Gereformeerde kerk hebben we een wijkgemeente die samenkomt in de Petrakerk.

Sinds 1 juli bestaat de Protestantse Gemeente Veenendaal echter uit twee wijkgemeenten. De voormalige wijkgemeenten Petrakerk en de Goede Reede zijn samen opgegaan in de nieuwe wijkgemeente ZuidWest. De voormalige wijkgemeenten Aller Erf en Sola Fide zijn samen opgegaan in de nieuwe wijkgemeente De Open Hof. 

terug