< Keer terug naar de Aller Erf website
 
 
 

Persberichten


"Vreugde in dit huis"... zie onderstaande link:

Artikel Utrecht Nieuwsblad.


Eerste palen voor kerkzaal Aller Erf, zie onderstaande link's:

Artikel Veenendaalse krant.

Artikel Rijnpost.


Nieuwsbrief start bouw Ronde Erf, klik op onderstaande link voor meer informatie hierover.

Start bouw Ronde Erf.


Wijkkerk Aller Erf in de startblokken, klik op onderstaande link voor een bericht hierover.

Wijkkerk Aller Erf in de startblokken 1 maart 2011


Persbericht 5 januari...

Klik op de onderstaande link voor de  publicatie van 5 januari 2011 in de gemeentelijke pers dat het voorontwerp is gepubliceerd:

Kennisgeving bestemmingsplan 5 januari 2011


 Persbericht 5 februari...

Bericht voor Rijnpost en Veenendaalse Krant, 5 februari 2011

Aller Erf en de Kerk zijn er klaar voor.

Winkelcentrum Aller Erf, het kloppende centrum van de wijk Dragonder Noord, staat aan de vooravond van grote veranderingen. De winkeliers, zalencentrum Aller Erf, de protestantse gemeente en de gebruikers van dit centrum, hebben zich verenigd in Spirit. Dit is de projectgroep, die zich samen met de Gemeente Veenendaal, heeft gebogen over een ingrijpende vernieuwing. De plannen zijn inmiddels ingediend bij de gemeente en het wachten is op het groene licht om de eerste spade in de grond te mogen plaatsen. Naast de verbouwing van winkels, het bouwen van woningen, zal er voor de kerkelijke gemeente, die wekelijks haar diensten houdt in de gymzaal van het Aller Erf, een nieuwe kerkzaal worden gebouwd. De definitieve plannen worden nu ontwikkeld door architectenbureau Huibers & Jarring. De Protestantse Gemeente heeft inmiddels definitief besloten om uitvoering te geven aan de plannen.

Met veel middelen van de leden van de Protestantse Gemeente, het landelijke soldariteitsfonds en enkele fondsen is het te investeren bedrag
bijna bij elkaar. Er worden nog inspanningen verricht om € 200.000,-- bijeen te verzamelen. Het initiatief en de uitwerking is met enthousiasme ontvangen en de opbrengsten zijn een flinke stap in de gewenste richting.

Op dinsdag 1 februari is er door de gemeente Veenendaal een officiële informatieavond belegd met de omwonenden. Meer dan 250 betrokken buurtbewoners hebben zich laten informeren over de inhoudelijke plannen, maar ook over de te volgen procedure. Er zijn veel vragen gesteld waarop de wethouder en de architect duidelijke antwoorden hebben gegeven. Na de voorlichting konden de omwonenden genieten van mooie beelden en een maquette van de nieuwe situatie. Er gaat echt veel veranderen en het centrum wordt daarmee echt een kloppend hart voor de wijk Dragonder Noord.

Henk Brouwer

Via onderstaande links vind u nog twee persberichten betreffende de inspraakavond van 1 februari j.l:

Rijnpost 28 januari

Rijnpost 4 februari


 

Deze website is een onderdeel van PKN gemeente Veenendaal - wijk Noord-Oost / Aller Erf en is ontworpen door Jan-Willem Slok